Podpora od Marlus Group Dezinfekcia auta ozónom - krok za krokom - Marlus Group
dezinfekcia-auta-ozonom

Jedným z najbežnejších spôsobov použitia generátora ozónu je ozónovanie automobilov na odstránenie zápachu a dezinfekciu klimatizácie.  Auto po cigaretovom zápachu, pachom plesní po rozliatom mlieku, alebo inom nápoji, zápach po domácich zvieratách. Pomocou ozónu sa môžete ľahko zbaviť zápachov, plesní ak budete postupovať týmto postupom.

KROK 1: Príprava na ozonizáciu

Rovnako ako pri každom ošetrení ozónom, vždy začnite odstraňovaním (čistením) zdroja zápachu!

Napríklad, ak máte plese , alebo miesta po rozliatom nápoji, znečistenie po psíkovi a pod., vyčistite mechanicky znečistené oblasti, podľa možnosti čistiacimi prostriedkami. Ak máte problém s hlodavcami, hmyzom, odstráňte všetky hniezda, uhynuté zvieratá, ich trus. Vyčistite všetko čo sa dá a čo nájdete.

Ak je však zápach zo škvrny priesakom na koberci alebo čalúnení, postihnuté miesto umyte, vytepujte.

 

KROK 2: Nastavenie ozonátora

Po umytí znečistenia ste pripravený na použitie generátora ozónu. V závislosti od typu ozonátora a konkrétnej situácie je nastavenie rôzne.

Podľa typu a výkonu ozonátora (napr. Ozonátor AIR 80) je najjednoduchším spôsobom ich umiestniť vo vnútri automobilu, na sedadlo predného spolujazdca alebo lakťovú opierku a spustiť ozonátor do prevádzky. Predlžovací kábel môžete vložiť cez mierne otvorené okno alebo zatvorené dvere.

 

KROK 3: Ozonácia

Ozonáciu je možné použiť raz alebo dvakrát. Systém vetrania automobilu je potrebné nastaviť na uzavretý okruh vetrania a zapnúť ventilátory asi na 15 minút. To spôsobí, že sa ozón nasaje do vetracích potrubí a odstráni sa tým zápach z vetracieho systému vozidla.

Ak viete, že zápach pochádza z ventilačného systému, napríklad z odparovača klimatizácie, je potrebné spustiť ventilátory ešte pred spustením ozonácie, aby sa zápach účinne odstránil.

zvoncek

Potrebný čas ozonácie závisí od typu zápachu, závažnosti zápachu, veľkosti vozidla a mnohých ďalších faktorov.

V skutočnosti je každý prípad trochu iný. Ak chcete skontrolovať účinky, môžete zastaviť ozonizáciu, napríklad po 30 minútach – vypnite ozonátor, nechajte čerstvý vzduch preniknúť do vozidla a skontrolujte, či sa nepríjemný zápach odstránil. Je možné že bude ozonáciu potrebné zopakovať, aby sa dosiahol uspokojivý účinok. Aj 3 – 4 krát.

 

KROK 4: Po ozonácii – „zvyškový zápach ozónu“

Ozónovanie v uzavretých priestoroch často vedie k tzv. zvyškovému zápachu ozónu. Je to zápach podobný dezinfekcii ozónom, ale v skutočnosti je to zápach zvyškov (vedľajších produktov) po reakcii s ozónom. Zvyčajne sa vyskytuje, keď sa vedľajšie produkty hromadia na mäkkých povrchoch (napr. tkaniny, koberčeky). Je to dočasná vôňa, ktorá po určitom čase zmizne.

Ak ju chcete urýchliť, môžete vyskúšať nasledujúce:

  • intenzívne vetrajte interiér vozidla
  • jazdite s oknami dole
  • parkujte s otvorenými oknami na pár hodín
  • prístrojovú dosku, sedadlá atď. utrite navlhčenou textíliou
  • vysajte koberčeky

BEZPEČNOSTNÉ OPATRENIA!

Malo by sa pamätať na to, že ozón, ale aj oxid uhoľnatý (výfukové plyny) môžu byť v interiéri nebezpečné. Ak sa chystáte ozonovať auto zaparkované v garáži, nezabudnite otvoriť dvere garáže, keď potrebujete naštartovať motor. Ozón môže tiež uniknúť zvnútra vozidla do garáže, preto podniknite príslušné bezpečnostné opatrenia!!

Najnovšie články

Reverzná osmóza s NanoPad1 - efektívna technológia pre čistú a zdravú pitnú vodu
2.4.2024

Prečo si vybrať osmotický filter? 3 najdôležitejšie fakty

Je osmotický filter to najlepšie riešenie pre úpravu mestskej, alebo studničnej vody ? Ako filtruje vodu? Čo dokáže filtrovať ? Ako filtruje vodu ? Čo je to reverzná osmóza? Je naozaj voda po filtrácii bez minerálov?

Prečítať článok
Správna inštalácia zmäkčovača vody - kroky a tipy na úspešnú montáž zariadenia
5.3.2024

Inštalácia technológie na úpravu vody alebo filtrácie

Vybrali ste si filtráciu alebo úpravu vody? Našli sme pre vás riešenie ako upraviť vašu mestskú, alebo studničnú vodu? To čo sme navrhli, alebo ste si vybrali vám aj nainštalujeme. Je pripravených 8 technikov čo denne inštalujú, servisujú technológie na úpravu vody.

Prečítať článok
Úprava vody podľa potrieb - špecifické metódy a technológie na zlepšenie vody
5.3.2024

Návrh úpravy vody podľa vašich potrieb

Voda v našich domácnostiach sa používa na veľa účelov, ako na pitie, varenie, kúpanie, pranie, kúrenie. Ale mať dnes kvalitnú vodu je v dnešnej dobe nie otázkou šance, ale voľby. Každý z nás sa môže rozhodnúť akú kvalitnú vodu bude mať na dennodenné používanie.

Prečítať článok
co-je-zmakcovac
26.12.2023

ČO JE a ČO NIE JE zmäkčovač vody?

Ak vo vyhľadávači zadáte, aby vám našlo zmäkčovač vody, nie vždy sa Vám naozaj ukážu skutočné zmäkčovače vody.

Prečítať článok

Sme hrdými partnermi

sponzor4sponzor3Airwatec logojohnguest logoGreenfilter logoLogo Krausen
MERANIE
TVRDOSTI
VODY
ZADARMO
CHCEM TO
velka kvapkavelka kvapka