
Predstavte si ryby, ktoré žijú v krásnom akváriu. Sú šťastné a zdravé, pretože žijú v zdravej vode, ktorá je neustále filtrovaná, upravená a čistená.
Teraz pomyslite na bunky vo vašom tele. Vedeli ste, že aj vaše telo je zložené z viac ako 70% vody? Akú vodu pijete?
Ak pijete filtrovanú, čerstvú zásaditú ionizovanú vodu každý deň, tak aj vaše bunky sú zdravé a majú takú istú výhodu, ako ryby, ktoré žijú v čistom akváriu s filtrovanou vodou. Ryby sú veľmi citlivé na čistú vodu, ak ju neudržiavate, alebo použijete zlú vodu – zomrú. Aj vaše bunky sú príliš citlivé a vidíme ako bunky reagujú na zlú vodu.
Choroby, alergie, ochorenia srdca, vrásky, artritída, rakovina, osteoporóza, a tak ďalej. Upravená alkalická voda skutočne dokáže zvrátiť starnutie a choroby u ľudí, ktorí trpia na prekyslenie.
Vzhľadom k tomu, že také veľké percento vášho tela je voda, tak prečo nie ionizovaná? Ionizácia vody je najefektívnejšia a skutočne lacná zmena, akú kedy môžete urobiť pre vaše zdravie. Prečo to neskúsiť?
Každodenný pitím ionizovanej vody s vysokým pH sa neutralizujú kyseliny a zásadité prostredie v tele. Tento proces je detoxikácia. Naše telá fungujú najlepšie, keď nie sú ani príliš kyslé, ani príliš zásadité. Kyslosť alebo zásaditosť sa meria pomocou “pH”, ktorá sa pohybuje od 0 čo je kyselina a na druhej strane 14 čo je alkalické. Neutrálne je pH 7.
Naša krv je vždy ucelený systém a pracuje, tak aby sa udržala v úzkom rozmedzí medzi pH 7,35 až 7,45. Pitná voda by mala byť alkalická a pomáhať telu udržať zdravú úroveň pH. Zatiaľ čo ovocie a zelenina sú zásadité potraviny, mnoho ďalších bežných potravín produkujú kyselinu.
Stres, fajčenie, alkohol, sedavý spôsob života tiež prispievajú na kyslosť tela.
Nášmu telu môžeme pomôcť tým, že budeme konzumovať viac zásaditej potravy, alebo si môžete vybrať: jesť 80% alkalických potravín (ovocie a zelenina) / 20% kyslej strava (obilie atď), alebo to doplniť alkalickými látkami (ako sú zeleninové šťavy – najmä z cukrovej repy , mrkva a zelené potraviny). Ale stále sledovanie a kontrolovanie alkalickej stravy môže byť ťažké a sledovanie sa môže sa stať po čase nudné.
Najjednoduchší spôsob, ako pomôcť svojmu telu byť čoraz viac alkalické, je pitie alkalickej vody. Alkalická voda je produktom ionizátora vody. Budete piť silný antioxidant. To je najlepší prínos z požívania ionizátora vody. Zo všetkých bežných dostupných typov vôd, ktoré sú k dispozícii je len alkalická ionizovaná voda silne antioxidačná.
V dnešnej dobe sú vynakladané obrovské sumy na antioxidačné vitamíny (napr. Vitamine C a E), enzýmy, bylinky a potraviny, napriek tomu pohár zásaditej vody má väčšiu antioxidačnú silu ako čerstvý pomarančový džús!
Najnovšie články
Mechanický filter – základ čistej vody v domácnosti
Prečo je mechanický filter na hlavnom prívode vody nevyhnutnosťou v každej domácnosti?
Úprava vody je dôležitou súčasťou starostlivosti o zdravie, domácnosť aj technológie v nej. Jedným z najzákladnejších, no pritom najdôležitejších prvkov v celom systéme úpravy vody je mechanický filter. Tento filter sa inštaluje hneď na hlavný prívod vody do objektu – či už ide o rodinný dom, byt, chatu alebo firemné priestory.
Z nášho pohľadu – odborníkov na úpravu vody – by žiadna domácnosť nemala fungovať bez kvalitného mechanického filtra. A to nielen z hygienických, ale aj z technických a ekonomických dôvodov. V tomto článku si vysvetlíme, prečo tomu tak je, čo všetko tento filter zachytí, aké problémy pomáha riešiť, a prečo je pravidelná kontrola a výmena filtračnej vložky absolútne nevyhnutná.
Sodík v zmäkčenej vode – reálny vplyv na zdravie pri rôznych východzích úrovniach tvrdosti vody
Zmäkčená voda je bežne používaná v domácnostiach a priemyselných zariadeniach, najmä kvôli svojej schopnosti predchádzať tvorbe vodného kameňa, ktorý môže poškodiť zariadenia, potrubia a spotrebiče. Proces zmäkčovania vody prebieha prostredníctvom technológie nazývanej iontová výmena, ktorá nahrádza minerály ako vápnik a horčík sodíkom. Tento proces, aj keď veľmi účinný pri zmierňovaní tvrdosti vody, má však svoj vedľajší efekt – zvyšuje obsah sodíka v pitnej vode.
Sodík je dôležitý minerál, ktorý zohráva kľúčovú úlohu v udržiavaní rovnováhy tekutín v tele, nervovom systéme a v procese svalových kontrakcií. Avšak, nadmerná konzumácia sodíka môže mať nepriaznivý vplyv na zdravie, najmä ak ide o osoby, ktoré sú citlivé na zvýšený príjem soli. Preto je dôležité pochopiť, ako zmäkčenie vody ovplyvňuje obsah sodíka a aký môže mať tento proces dopad na zdravie, najmä pri rôznych úrovniach tvrdosti vody.
Vo väčšine domácností, kde je tvrdosť vody vysoká, sa zmäkčovanie vykonáva s cieľom predchádzať hromadeniu vápnika a horčíka v potrubiach a spotrebičoch, ale táto úprava môže viesť k zvyšovaniu obsahu sodíka v pitnej vode. V závislosti od úrovne tvrdosti vody môže byť obsah sodíka v zmäkčenej vode veľmi rozmanitý, čo môže mať rôzny vplyv na ľudské zdravie. Tento článok sa bude podrobne zaoberať tým, ako zmäkčovanie vody mení koncentráciu sodíka a aký tento vplyv môže mať pri rôznych úrovniach tvrdosti vody.
Význam pravidelného testovania vody pri dlhodobom používaní zmäkčovačov vody
Zmäkčovač vody je pre mnohé domácnosti kľúčovým pomocníkom – chráni spotrebiče, predlžuje životnosť potrubí a zlepšuje kvalitu vody. Mnohí však po jeho inštalácii nadobudnú dojem, že majú na roky vystarané. Pravdou ale je, že aj zmäkčovač potrebuje občasnú pozornosť a tou najdôležitejšou je pravidelné testovanie vody.
Zloženie vody sa totiž v priebehu rokov môže meniť. Či už ide o zmenu zdroja, geologické faktory, sezónne vplyvy alebo stavebné zásahy v okolí, všetky tieto faktory môžu ovplyvniť kvalitu a vlastnosti vody, ktorú denne používame.
V tomto článku si vysvetlíme, prečo nestačí raz nastaviť zmäkčovač a zabudnúť naň. Pozrieme sa na to, ako a prečo sa voda mení, ako to ovplyvňuje fungovanie zmäkčovača a čo môžete spraviť pre to, aby vaša voda bola stále kvalitná a úprava tvrdosti účinná.
Zloženie vody sa mení – často nenápadne, ale významne
Hoci voda na prvý pohľad vyzerá rovnako, jej chemické zloženie sa v priebehu času môže výrazne meniť. Ide najmä o koncentráciu minerálov a prvkov ako sú vápnik, horčík, železo, mangán, dusičnany či rôzne organické látky.
Tieto zmeny nemusia nastať zo dňa na deň, ale pomaly a nepozorovane a presne v tom je ich nebezpečenstvo. Zmäkčovač, ktorý bol pred pár rokmi perfektne nastavený na určitú úroveň tvrdosti vody, dnes nemusí pracovať optimálne, pretože vstupné parametre sa jednoducho zmenili.
Kyslé dažde: Tichý nepriateľ prírody, vody a nášho zdravia
Kyslé dažde predstavujú jeden z najvážnejších ekologických problémov súčasnosti. Vznikajú ako dôsledok znečistenia ovzdušia priemyselnými emisiami, ktoré sa spájajú s atmosférickou vlhkosťou a vo forme kyslých zrážok sa vracajú späť na zem. Tento fenomén má negatívny dopad na pôdu, rastlinstvo, vodné zdroje, stavebné materiály a v neposlednom rade aj na zdravie človeka. Kyslé dažde majú vážne následky na všetky zložky ekosystému preto je dobré podporovať obnoviteľné zdroje energie a šetriť elektrinou. Kyslé dažde sú toxické pre naše telo, zdravie aj našu planétu
Sme hrdými partnermi