Prečo Gastro osmotický filter ?
Určite už poznáte ako vysoký obsah minerálov a tvrdosti vody znižuje životnosť a účinnosť vašich zariadení a ako poškodzuje vaše technológie na ohrev vody. A práve osmotické filtračné systémy dokážu predĺžiť životnosť spotrebičov, zlepšiť chuť vody, úplne odstrániť usadzovanie vodného kameňa. Osmotický filter používa na filtráciu vody osmotickú membránu, ktorá pod vysokýmm tlakom filtruje vodu a zbavuje ju vysokého obsahu minerálov , ťažkých kovov, mikro plastov . Tieto filter obsahujú účinné mechanické filtre s účinnosťou od 1 mikróna . tiež uhlíkové filtre na vylepšenie chute vody, zbavenie zápachu, chlóru, chémie , pesticídov.
Tieto filtre sú vhodné na použitie pre kávovary, kde voda získa lepšiu kvalitu , zbavenú prímesí ktoré zhoršujú chuť kávy. Výrobník ľadu napojený na osmotickú filtráciu bude mať vodu, ktorá zlepší chuť vody, ľad bude číry , bez zákalu. Účinnou filtráciou bude voda zbavená jemného zákalu, usadenín, minerálov a tým ľad získa krištáľovo čistý vzhľad. A navyše ako sa bude topiť v miešaných nápojoch, alebo v ľadovej káve , či iba v čistej sóde neovplyvní chuť ani pach nápojov.
Mať kvalitný filter na vodu v reštaurácii sa stáva nevyhnutnou súčasťou pre podávanie chutných nápojov a jedál. Nekvalitná voda plná sedimentu, hrdze, chémie by už nemala ohrozovať chuť, vôňu vašich nápojov. Nikto nemá rád popíjanie nápoja, ktorý vonia ako bazén.
Čo teda robí dobrú vodu na varenie ?
- na začiatok musí byť vody zbavená sedimentu, piesku, hrdze, jemného zákalu . Voda má často sfarbenie , čo nie je vhodné na žiadnu prípravu jedál , či nápojov.
- tiež je potrebné vodu zbaviť vysokého obsahu minerálov, čo by mohlo poškodiť vaše kávovary
- časť minerálov musí byť zachovaná , lebo práve tie zodpovedajú za chuť kávy a penu vo vašej šálke espressa.
Premýšľajte. Je to prehnané ? Alebo snobské ? Ale nie je to škoda použiť prémiovú , špeciálnu praženú kávu, alebo jemný čaj a pripraviť ho v zavápnenom kávovare , z nefiltrovanej vody z vodovodu ? Káva a čaj je z 99% z vody. A práve preto je kvalita vody nevyhnutné pre konečný produkt. Už len tým, že dostanete z vody chlór a chlórové zlúčeniny pred tým ako pripravíte šálku kávy, alebo čaju zistíte o koľko viac vám bude chutiť.
Aký je najlepší filter pre kaviareň ?
Je to veľmi závislé od vstupnej vody. Káva musí mať určitý stupeň mineralizácie , aby bola vytvorená pena a chuť kávy. Ak by ste to chceli odmerať , tak obsah TDS by malo byť okolo 100 – 150 ppm. Jemný obsah minerálov umožňuje lepšiu rozpustnosť olejov z kávových zŕn. Ale ak by bol vysoký obsah, ten tomu bráni. Ak by bola voda úplne bez minerálov neprebehla by žiadna extrakcia , rozpustnosť olejov a káva by nemala veľa chute.
Preto ak by ste mali záujem mať pre svoju kaviareň dobrú kvalitu vody, je potrebné venovať pozornosť s akou vodou pracujete. Už len odstránenie chlóru a chlórových zlúčenín zlepšia chuť kávy. Ak máte vysoký obsah minerálov je potrebné hľadať filtráciu na zníženie obsahu minerálov. Osmotický filter je ideálne riešenie pre vašu kaviareň.
Majú kávovary filter na vodu ?
Kávovary samotné nemajú žiadnu filtráciu ani úpravu vody. Preto je potrebné pred kávovar umiestniť účinnú filtráciu vody.
Je zmäkčovač vody vhodný pre kávovar ?
Lepšie riešenie ako zmäkčovač vody je osmotický filter. Zmäkčovač vody pridáva do vody sodík , čo spôsobuje, že káva bude horká. Ale ak by ste mali po zmäkčovači vody osmotický filter iba pre kávovar, tak ten eliminuje sodík a vylepšuje chuť vody.
Kvalita vody v reštaurácii pri výrobe a predaji nápojov sa stáva synonymom kvality hotového nápoja. Dnes sa stáva nemožné očakávať vo vašej reštaurácii nápoje vo výbornej kvalite ak je zlá kvalita používanej vody. Preto sú komerčné filtre stále častejšie používané na úpravu vody a zvýšenie kvality vyrobených nápojov. Tieto filtre dokážu eliminovať nežiadúce kontaminanty, chémiu, zákal vody, nerozpustné látky vo vode, ktoré značne ohrozujú chuť vody. A netreba sa obávať, tieto filtre majú jednoduchú údržbu, sú jednoduché na prevádzku, majú dlhú životnosť.
A práve gastro osmotický filter vám pripraví vhodnú vodu pre vašu prevádzku
Popis |
osmotický filter Gastro Mineral 400 |
Záruka |
12-24 mesiacov |
Cena |
590 € s DPH |
Montáž |
účtuje sa skutočne spotrebovaný materiál a práca technika 29€/hod |
Dostupnosť |
skladom |
Bezplatná obhliadka |
vyplňte kontaktný formulár pre bezplatnú obhliadku |
Osmotické filtre
Osmotický filter , moderné riešenie úpravy vody pre gastro zariadenia.
Osmotická filtrácia sa stále častejšie používa na filtráciu a úpravu vody pre kaviarne, reštaurácie, kuchyne. Je to účinná filtrácia na elimináciu sedimentu, hrdze, chlóru, chémie vo vode. Eliminuje tvrdosť vody, zlepšuje chuť vody, znižuje prevádzkové náklady na opravy kávovarov, výrobníkov ľadu, umývačiek. Pripája sa na zdroj mestskej studenej vody. Najčastejšie umiestnenie na odbernom mieste, kde je možné napojenie na el. zásuvku ako aj na odpad vody. Odpad vody je potrebný na preplach osmotického filtra. Osmotické filtre pre gastro prevádzky je navrhnutý pre vysoké zaťaženie, vysokú spotrebu vody , dlhú životnosť.
- vysoká účinnosť filtrácie, odstraňuje chemické látky, chlór, chlórové zlúčeniny
- lepšia chuť vody , odstraňuje olovo, ťažké kovy, arzén, rádioaktívne látky
- 6 stupňový mechanizmus filtrácie
- jednoduchá údržba
- jednoduchá inštalácia a nízke prevádzkové náklady
Technické parametre:
- rozmery prístroja: (H x V x Š cm) 20 x 45 x 40
- hmotnosť: 15 kg
- výdatnosť: od 30 l/hod
- prevádzková teplota: 3 – 30°C
- prevádzkový tlak: 3-6 bar